Kabadüz’e bağlı Çambaşı Yaylası’nda bulunan bir obada 9 ev ile iki samanlık ve tarihi bir değirmen, dün gece yandı. Yangının sabotajdan çıktığı belirtilirken, evlerin boş olması olası büyük bir faciayı önledi.
Ordu’nun Kabadüz İlçesi’ne bağlı Çambaşı Yaylası’na 20 kilometre mesafede bulunan Maden Obası’nda 9 ev, 2 samanlık ile tarihi olduğu için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından korumaya alındığı belirtilen bir değirmen yandı.
Yangının sabotajdan çıktığı belirtilirken, oba sakinleri, daha önce obadan arazi almak isteyen bir şahsın bu isteğine oba sakinleri izin vermeyince şahıs tarafından tehdit edildiklerini ve kendilerine bunun bedelini ödeteceğini söylediğini belirtiyorlar.
Obada bulunan evlerin boş olmasının büyük bir faciayı önlediği belirtilirken, jandarma ekipleri, evleri, samanlık ve tarihi değirmeni kundaklayan kişi yada kişileri bulmak için operasyon başlattı.
orducu
YEREL HABERLER
12 Ocak 2026GÜNCEL
12 Ocak 2026GÜNCEL
12 Ocak 2026YEREL HABERLER
12 Ocak 2026GÜNCEL
12 Ocak 2026GÜNCEL
12 Ocak 2026YEREL HABERLER
12 Ocak 2026
1
Mahmut Özer’in Ankara Mesaisi Kabadüz’e Yatırıma Dönüştü
15851 kez okundu
2
Vali Yavuz, Fatsa’da Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin Açılış Töreni’ne Katıldı
10540 kez okundu
3
AK Partili Sırakaya’dan İmamoğlu Soruşturmasına Yönelik Açıklamalara Sert Tepki!
8027 kez okundu
4
Ulubey-Sarpdere-Damarlı Yolu’nda asfaltlama çalışmaları devam ediyor
6769 kez okundu
5
BÜYÜKŞEHRİN RAMAZAN GELENEĞİ
6458 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.