BAHÇELER 4 MEVSİM BÜYÜKŞEHİRE EMANET
Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in fındıkta verimliliği artırmak amacıyla başlattığı Fındık Verimliliği (FINVER) projesinde yeni hasat sezonu için çalışmalar devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 300 dönümlük fındık bahçesinde pilot uygulaması sürdürülen proje kapsamında fındığın gelecek yıl yüksek kalite ve verimlilikte üretilebilmesi için hasat sonrası bahçe bakım işleri yapılıyor. Yeni hasat sezonu için hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri budama, gübreleme ve yabani ot temizliği çalışmalarının ardından fındık bahçelerinde potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele olan bordo bulamacı uygulamasını gerçekleştiriyor.
“FINDIKTA VERİMLİLİĞİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Yılın dört mevsimi bakım isteyen fındık bahçelerinde yeni hasat sezonu için hazırlıkların yapıldığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Yapılan bu çalışmalarımız sonucunda fındığın verimini oldukça artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Başkan Güler şöyle konuştu:
“Bu yıl projenin denemesini yaptığımız Perşembe ilçemizde bulunan 300 dönümlük fındık bahçesinde yeni hasat dönemi için hazırlıklar yapılıyor. Yılın dört mevsimi bakım isteyen bahçelerimizde ziraat mühendislerimiz eşliğinde gübreleme, budama ve yabani ot temizliği gerçekleştirildi. Profesyonel ekiplerimiz şimdi de fındığı hastalıklardan korumak amacıyla bordo bulamacı adı verilen bir ilaçlama yöntemi kullanıyor. Atılan bu ilaç sayesinde daha kaliteli ve sağlıklı bir ürün elde etmiş olacağız. Pek çok potansiyel hastalıklara karşı etkili olan bu ilaç aynı zamanda uygulaması kolay ve ekonomiktir. Yapılan bu çalışmalarımız sonucunda fındığın verimini oldukça artırmayı hedefliyoruz.”
BORDO BULAMACI NEDİR?
Bordo bulamacı, göztaşı (Bakır Sülfat %98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır. Bordo bulamacı çok sayıda mantari ve bakteriyel hastalıklara karşı kullanılabilen bir tarım ilacıdır. Özellikle sonbaharda (yaprakların ¾’ü ya da tamamı döküldüğünde) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan önce) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacıdır.
YEREL HABERLER
06 Mart 2026GÜNCEL
06 Mart 2026GÜNCEL
06 Mart 2026YEREL HABERLER
06 Mart 2026GÜNCEL
06 Mart 2026GÜNCEL
06 Mart 2026YEREL HABERLER
06 Mart 2026
1
Mahmut Özer’in Ankara Mesaisi Kabadüz’e Yatırıma Dönüştü
16001 kez okundu
2
Vali Yavuz, Fatsa’da Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin Açılış Töreni’ne Katıldı
11126 kez okundu
3
KARADENİZ’İN EN BÜYÜK PAZARINA EK ALAN YAPILIYOR
9375 kez okundu
4
AK Partili Sırakaya’dan İmamoğlu Soruşturmasına Yönelik Açıklamalara Sert Tepki!
8121 kez okundu
5
Ulubey-Sarpdere-Damarlı Yolu’nda asfaltlama çalışmaları devam ediyor
6874 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.