FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarıma verdiği destek büyüyor. Kırsalda yaşayan vatandaşların gelir kaynaklarını artırmak ve üretime yönlendirmek için başlayan çalışmalar kapsamında, Ünye ve Çaybaşı ilçelerinde, 1300 taflan ve ıhlamur fidanı toprakla buluştu.
Ordu’da tarım ve hayvancılık alanında uygulamaya koyulan projeler artarak devam ediyor. Tarım ürünlerini çeşitlendirmek, tarımsal üretim ile ilgili olarak kullanılmayan potansiyeli aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.
Büyükşehir Belediyesi, “İsmiyle Özdeşleşen Mahallelerde Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, iki ilçede taflan ve ıhlamur fidanı dağıtımı yaptı.
Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İlçe Tarım Orman Müdürlükleri ve İlçe Belediyeleri iş birliğinde daha önce dikimi yapılan kestane, kiraz, gül, ceviz ve elma fidanlarından sonra Ünye Taflancık Mahallesi’nde 300 adet taflan ve Çaybaşı ilçesinde 1000 adet ıhlamur fidanı toprakla buluştu.
MAHALLELERE ÖZGÜ FİDAN DİKİMİ DEVAM EDECEK
Meyve fidanı dağıtımı programında bir açıklama yapan Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav “Sayın Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla ilimizde fındığın yanında ilave gelir getirici ürün çeşitliliğinin artırılması, âtıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla uygulanan projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. İsmiyle müsemma mahallelerimizde kurulan bahçe tesisleriyle söz konusu mahallenin adı yaşatılacak, beklenen verimin alınması halinde de ilgili meyvelerin bu mahallelerdeki dikim alanları genişletilecektir” dedi.
SEMİZ: “BÜYÜKŞEHİR’İ ÖRNEK ALIYORUZ”
Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz ise Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılık konusunda hayata geçirdiği projeleri örnek aldıklarını ve yerelde projelerin en yüksek başarıyı elde etmesi için çalıştıklarını ifade etti.
MUHTAR ÖZMEN’DEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR
Ünye Taflancık Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özmen ise geçmişten miras kalan Taflancık adının kurulacak olan taflan bahçeleriyle tekrar canlanacağını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.
YEREL HABERLER
08 Aralık 2025GÜNCEL
08 Aralık 2025GÜNCEL
08 Aralık 2025YEREL HABERLER
08 Aralık 2025GÜNCEL
08 Aralık 2025GÜNCEL
08 Aralık 2025YEREL HABERLER
08 Aralık 2025
1
Mahmut Özer’in Ankara Mesaisi Kabadüz’e Yatırıma Dönüştü
15758 kez okundu
2
Vali Yavuz, Fatsa’da Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin Açılış Töreni’ne Katıldı
9912 kez okundu
3
AK Partili Sırakaya’dan İmamoğlu Soruşturmasına Yönelik Açıklamalara Sert Tepki!
7955 kez okundu
4
Ulubey-Sarpdere-Damarlı Yolu’nda asfaltlama çalışmaları devam ediyor
6709 kez okundu
5
BÜYÜKŞEHRİN RAMAZAN GELENEĞİ
6393 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.