Rize’de, tünel inşaatında meydana gelen göçükte Ordulu Mustafa Çoban’ın işçinin ölmesi ve üç işçinin yaralanmasının ardından inceleme başlatılırken diğer Ordulu işçi Mustafa Çom, “kaçmasaydık hepimiz ölürdük.” dedi.
Rize’de dün akşam saatlerinde, Rize-İkizdere karayolu üzerindeki tünel inşaatında meydana gelen göçük sonrası 6 çocuk babası Ordu Ünyeli olan 56 yaşındaki işçi Mustafa Çoban, hayatını kaybederken üç Ordulu işçi de yaralandı. Göçük sonrası çalışmaların durdurulduğu tünel inşaatında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. İş güvenliği uzmanları ve inşaat mühendislerinin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda incelemeler tamamlanarak savcılığa verilecek.
KAÇMASAYDIK HEPİMİZ ÖLÜRDÜK.
Olayda yaralanan Rize Devlet Hastanesi’nde tedavisine devam edilen bir diğer Ordulu işçi Mustafa Çom, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Göçük aniden geldi. Bir anda ne olduğunu anlamadık. Kaçamasaydık hepimiz hayatımızı kaybedebilirdik. Ben göçük altında kalmadım. Kendimi kurtarırken ağaç ayağıma vurdu, yaralandım. Sanki deprem olmuş gibi toz duman birbirine karıştı.” dedi.
Olayda yaralanan ve durumu ağır olan diğer Ordulu işçilerden 26 yaşındaki Birol Tombul’un tedavisi Recep Tayyip Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürerken aynı hastanede tedavi olan işçilerden Yusuf Tonbaş taburcu edildi. Olayda hayatını kaybeden 6 çocuk babası 53 yaşındaki Mustafa Çoban’ın ise cenazesinin memleketi Ordu’nun Ünye ilçesine gönderildi.
ORDUCU HABER
YEREL HABERLER
01 Aralık 2025GÜNCEL
01 Aralık 2025GÜNCEL
01 Aralık 2025YEREL HABERLER
01 Aralık 2025GÜNCEL
01 Aralık 2025GÜNCEL
01 Aralık 2025YEREL HABERLER
01 Aralık 2025
1
2024 Yılı Nüfus Verileri Açıklandı
5322 kez okundu
2
FATSA’DA KAPALI YÜZME HAVUZU HİZMETE GİRDİ
3149 kez okundu
3
Ordu’ya Dev Yatırım! 4 İlçeye 16 Milyon TL Hibe Desteği
2859 kez okundu
4
Son 1 Yılda Olay Sayılarında %9.4 Azalış Oldu
2476 kez okundu
5
Binlerce Ordulu şehidini uğurladı
1452 kez okundu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.