Fatsa’da veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu kapsamında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kontrol elemanları tarafından yapılan denetim ve kontrol faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi.
2014 Yılı içerisinde357 adet satış yeri, 49 adet üretim yerinin denetlendiği ve mevzuata aykırı hareket eden 9 işyerine para cezası uygulandığı bildirildi.
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman Dursun, “İlçemiz de gıda üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde yapılan denetimlerde; iş yeri hijyen şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, iş yerlerinin ruhsatları ve faaliyet konularıyla ilgili denetim yapılmaktadır. Gıda üretim, toplu tüketim, satış ve gıda depolarına yapılan denetimler sonucunda uygunsuzluk görülen iş yerlerine yasal işlem olarak idari para uygulanmakta, son tüketim tarihleri geçmiş ürünler başka şekilde değerlendirilemeyeceğinin tespiti sonucu imhası yapılmaktadır” dedi.
Tüketicilerin aldıkları her ürünün son kullanma tarihini kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Dursun, “Yapılan denetimlerde tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler güvenli olmayan gıda olarak tanımlanmakta ve tüketicilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle tüketicilerin aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerini, bununla birlikte etiket bilgilerinde yazan bilgileri mutlaka kontrol etmeleri, hatta son tüketim tarihi gelmemiş bile olsa gıdanın kendine özgü muhafaza şartlarına uyulup uyulmadığına dikkat edilerek satın almaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
İşletme sahibi kişilerinde aldıkları ürünlerin tarihlerini kontrol etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Gıda ile ilgili işletme sahiplerinin ise mal alımı sırasında aldıkları ürünün üretim ve son tüketim tarihlerini kontrol etmeleri ayrıca satışa sundukları ürünlerinin belirli aralıklarla son kullanma tarihlerini kontrol etmelidir. Son kullanma tarihleri geçmiş, bozulmuş, küflenmiş ambalajı ürüne zarar verecek derece de hasar görmüş ürünleri raflardan toplayarak iade rafına veya iade kolilerine koymalı ve üzerine iade yazmaları gerekmektedir.”
Tüketicilerin uygunsuz bulduğu ürünü alo 174 gıda hattına bildirmeleri gerektiğini söyleyen Dursun, “Güvenilir gıda tüketiminin yaygınlaştırılması ve sağlıklı toplumların oluşturulması için değerli tüketicilerimizin de gıda konusunda hassasiyet göstermeleri, herhangi bir uygunsuzluk durumunda; tüketici şikâyetlerinin alındığı ve değerlendirildiği Alo Gıda 174 hattını aramaları, uygunsuz gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini uyarmalarını Müdürlüğümüzün yapmış olduğu denetim çalışmalarına yardımcı olacaktır. Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü kontrol elemanlarınca gıda üretim ve satış yerleri etkin şekilde denetlenmeye devam edilecektir” ifadelerini kullandı.
Mir Kuzey
GÜNCEL
9 saat önceGÜNCEL
1 gün önceYEREL HABERLER
4 gün önceGÜNCEL
9 gün önceGÜNCEL
17 gün önceYEREL HABERLER
20 gün önceYEREL HABERLER
21 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.